Dverggåsa tilbringer bare sommerhalvåret i Norge. Hit kommer den for å formere seg. Om høsten, når ungene er blitt flygedyktige, forlater gjessene landet og trekker til overvintringsområder i sydligere strøk.
Dverggåsas hekkeområde strakte seg opprinnelig i et vidt belte langs nordkanten av den sibirske taigaen til de nordlige delene av Fennoskandia (Finland, Sverige og Norge).
Over hele dette området er arten i kraftig tilbakegang. I Både i Sverige og i Finland er arten forsvunnet som naturlig hekkefugl. Dette vil si at Norge huser størstedelen av den gjenværende Fennoskandiske bestanden. Noen få par hekker fortsatt spredt på Kolahalvøya i Russland.
Kunnskapen om den russiske dverggåsbestanden er svært mangelfull. Dessverre tyder alle informasjoner på at også denne er blitt sterkt redusert de siste tiårene.
Områder med overvintrende dverggjess finnes i Sørøst-Europa og i traktene rundt Svartehavet og det Kaspiske hav. Overvintringsområdene er våtmarker og steppelandskap. På grunn av intensivert jordbruk er områdene med slike naturtyper blitt stadig mindre.